Bodemvondsten:

Naar beneden

In deze rubriek zult u een steeds grotere collectie van bodemvondsten aantreffen. Naast de door ons geplaatste vondsten, kunt u deze in de toekomst ook zelf insturen (i.v.m. de grote hoeveelheid vondsten die bij ons klaarligt). De bedoeling is een zo compleet mogelijk naslagwerk te creëren, zodat het determineren en dateren van vondsten steeds eenvoudiger zal worden. In beginsel is het echter niet de bedoeling om de grootste catalogus te verkrijgen, alswel de best gedocumenteerde. Gelieve er dus rekening mee te houden dat u uw vondsten van zoveel mogelijk informatie vergezeld.

Op dit moment vindt u meer dan 325 bodemvondsten in de catalogus.

Het eerste deel behandelt de metaalvondsten welke dus overwegend met de metaaldetector zijn gevonden. Het tweede deel behandelt de bijvondsten, die tijdens metaaldetectoractiviteiten weleens bij toeval worden aangetroffen.

De "metaalvondsten" en de "bijvondsten" worden op hun beurt weer onderverdeeld, en zijn op vondstcatergorie gerangschikt.

Mocht u op zoek zijn naar een specifiek voorwerp, wacht dan niet langer en kijk of het betreffende voorwerp in de 'Inventarisatie' of in het 'Totaaloverzicht' is opgenomen. Mocht het voorwerp er nu niet in staan, kijk dan gerust nog eens in de nabije toekomst, want geregeld zullen we nog veel meer vondsten opnemen.

Misschien is het overbodig om te vertellen, maar als u de rechtermuisknop gebruikt op een afbeelding, ziet u in het menu o.a. 'Save Image As...' (Afbeelding opslaan als...) staan. Hiermee is het mogelijk om afbeeldingen te downloaden voor uw eigen gebruik. Zonder schriftelijke goedkeuring is het echter niet toegestaan deze afbeeldingen te gebruiken voor andere doeleinden, of te verspreiden.

Tenslotte kunt u hierna klikken voor de legenda of voor 'full-screen'. Deze laatste optie kunt u evt. ook in combinatie met de toets F11 gebruiken, voor een optimaal schermformaat. Als u nogmaals F11 indrukt, wordt het scherm weer verkleind. ´F11´ werkt overigens altijd (zelfs op andere websites) en is een Windows-functie.I METAALVONDSTEN:

IJZERTIJD ROMEINS
MEROVINGISCH KAROLINGISCH MUNTEN Nieuw(e) Object(en) toegevoegd óf determinatie-update !
PENNINGEN TIN VAATWERK WAPENTUIG
KLEDINGACCESOIRES KINDERSPEELGOED SIERADEN
PELGRIMSINSIGNES LAKZEGELSTEMPELS NAAIGEREI
NOSTALGIE DOOSJES TAPPEN & KRANEN
DIVERSEN BESTEK MATEN & GEWICHTEN
LOODJES BESLAGSTUKKEN DEVOTIONALIA
VERLICHTING SLEUTELS & SLOTEN SCHEDES & TOEBEHOREN


II BIJVONDSTEN

AARDEWERK ME-STEENGOED & AARDEWERK LAAT-STEENGOED
BAKSTEEN BEEN GLAS
HOUT NATUURSTEEN STEENTIJD
KLEIPIJPEN FAIENCE/MAJOLICA/PLATEEL ROMEINS AARDEWERK
KERAMIEKEN BEELDJES DIVERSEN PREHISTORISCH AARDEWERKKlik hier om afbeeldingen van bodemvondsten toe te sturen

Terug naar de vorige paginaNaar boven