Introductie:Zaterdag 6 april 2019 heeft er weer een door ons georganiseerde landelijke zoekdag plaatsgevonden.

Deze keer waren we te gast in speel- en ijsboerderij
De Drentse Koe in Ruinerwold.

Het was weer een zeer geslaagde dag en vanuit het hele land waren er detectorzoekers naar het kleine Drentse plaatsje gekomen om deel te nemen aan de zoekwedstrijden. Enkele zeer fanatieke zoekers kwamen zelfs uit België, Duitsland en misschien zelfs uit Polen, maar het kan ook zijn dat deze deelnemers gewoon in Nederland wonen.

De hoofdsponsor van deze dag; De fa. Minelab heeft mooie prijzen uitgereikt aan de prijswinnaars van de zoekwedstrijden, waaronder: drie professionele metaaldetectors, drie pinpointers en een flink aantal troostprijzen, waarvoor onze hartelijke dank! Onze dank gaat ook uit naar de leverancier van bovengenoemde
producten; Detectiespecialist DJ Laan en ook onze speciale dank aan Kooistra Metaldetectors, voor het beschikbaar stellen van een fraaie aanvullingen op de troostprijzen.

Tijdens de zoekdag kon men ook terecht bij: De PAN (voor vondstmeldingen) en bij Edelsmederij Sand'Or (voor vragen/advies over de restauratie van sieraden).
Hierbij ook een woord van dank aan bovengenoemde aanwezigen.

Nadere details leest u weer in het volgende
The Coinhunter Magazine (nr.145) en voor het
bekijken van de foto's van deze zoekdag, waaronder een selectie foto's van de gedane bijvondsten, kunt u de rubriek ZOEKDAGEN in de gaten houden,
maar dient u nog wel even geduld te hebben.


Deze banner kunt u geheel vrijblijvend downloaden