De makers:

Naar beneden

Om u een beter beeld te geven van wie er aan de website van "The Coinhunter Magazine" hebben meegwerkt, volgt hieronder onze persoonlijke introductie. Tevens gaan wij hier in op de tot stand koming van deze site.



In memoriam: Henk Hasselt (Zwolle 24 mei 1952 - Dronten, 4 aug. 2021)

Hallo allemaal !

Mijn naam is Henk Hasselt, ik ben geboren op 24 mei 1952 in Zwolle, Ik ben met de hobby, metaaldetectie, begonnen in 1980. Het was toen in Nederland nog niet zo populair en er waren maar weinig mensen aan wie je je verhaal kwijt kon of aan wie je daarover iets kon vragen.

In 1982 ben ik dan ook begonnen met het opzetten van een detectorclubje. Na een jaar hadden we 'al' drie leden, maar dat aantal nam snel toe, mede omdat we met onze vondsten regelmatig de kranten haalden.

Het was aanvankelijk de bedoeling om een klein lokaal zoekclubje op te richten, maar de stroom nieuwe leden bleef groeien, vandaar dat werd besloten om een landelijke vereniging op te richten en zo ontstond The Coinhunters Company.

De behoefte aan hobby informatie was erg groot, zo groot zelfs dat het tijdschrift The Coinhunter Magazine niet meer op de copieermachine kon worden vervaardigd en dus werd het niet veel later maar gedrukt. Na enkele gedaanteverwisselingen heeft ons magazine dan ook zijn uiteindelijke vorm gekregen.

Inmiddels hebben we ruim 1500 leden, niet alleen in Nederland maar ook in Belgie, Duitsland, Engeland en Portugal. Het zijn overigens niet alleen detectorhobbyisten die lid zijn, maar ook verzamelaars van bijvoorbeeld knopen, vingerhoedjes en sleutels vonden hierin hun naslagwerk. Verder zijn enkele provinciale besturen, gemeenten, universiteiten, musea en archeologen geabonneerd op The Coinhunter Magazine.

Vanaf het eerste moment heb ik me erg verdiept in de metaalvondsten, waarover aanvankelijk (ook in de vakwereld) nog maar weinig bekend was. Die ervaring deel ik graag met anderen, vandaar dat ik erg veel schrijf voor ons blad. Niet alleen over detectorvondsten, maar ook bijvoorbeeld over metaaldetectors, zoektechnieken, reiniging en conservatie, de wetgeving op detectorgebied enz.

Met de komst van Internet is een nieuwe dimensie bereikt, en hoewel ik persoonlijk niet zoveel verstand heb van deze moderne manier van informatie-voorziening wil ik daar natuurlijk toch graag aan meewerken. Enorm veel dank ben ik dan ook verschuldigd aan de andere leden van dit team, die deze technieken wel beheersen.

Ik hoop dat deze site voor velen een welkome aanvulling mag zijn en dat het menigeen zal inspireren om daaraan ook een actieve bijdrage te leveren.

Als u nog geen lid bent van The Coinhunters Company, de vereniging voor electronisch bodemonderzoek, en dus ook het tijdschrift The Coinhunter Magazine niet ontvangt, dan is het misschien wel raadzaam om dit toch maar te doen, want natuurlijk komt niet alle informatie op het internet. U kunt u op deze site rechtstreeks als lid aanmelden door het inschrijvingsformulier in te vullen en te mailen.

Ik wens u tenslotte veel leesplezier op onze eigen site.



Hallo allemaal !

Mijn naam is Ben Rijns en ik woon in de buurt van Nijmegen. Ik ben 50 jaar en ben samenwonend.

Ik ben zelfstandig ondernemer en werk als restaurator van archeologische objecten. Ik heb hierin meer dan 17 jaar ervaring binnen de archeologie.

M´n passie voor metaaldetectie is in ca. 1988 begonnen, wat niet wegneemt dat ik reeds als kind al een aantal leuke vondsten deed, want ik verzamelde op mijn tiende al pijpenkoppen én stelen(!).
Ik weet me te herinneren, dat ik naast deze bijzonder gewaardeerde pijpjes ook wel eens een kleien knikker of een rijwielbelastingplaatje vond, wat ik eigenlijk nog blijer van werd.

M´n ouders gaven me ongeveer 43 jaar geleden al m'n eerste metaaldetector, een 'Micronta' als ik me niet vergis, maar daar heb ik eigenlijk maar één keer iets leuks mee gevonden, waardoor hij spoedig achterin een kast belandde.
Deze eerste vondst van me betrof een koperen naamplaatje van de KLM en was natuurlijk nog niet zo oud, waar ik toen nog heel anders over dacht aangezien het telefoonnummer dat erop stond uit nog maar 5 cijfers bestond.
In ons magazine heb ik er al eens aandacht aan besteed.

Tot slot wil ik nog even opmerken, dat u voor vragen of opmerkingen aangaande het webdesign, een beroep op me mag doen, zodat ik u hiermee hopelijk van dienst kan zijn. Twijfel niet en stuur gerust een E-mail.



Veel informatie is vaak ook opgenomen in de "The Coinhunter Magazine", en het zou derhalve niet eerlijk zijn als wij hiervoor alleen de eer op zouden strijken. De rubriek ´De makers´ is dan ook uitsluitend van toepassing op The Coinhunter Magazine op internet.

Terug naar de vorige pagina Naar boven