Problemen met deze site:

Naar beneden

Als u problemen heeft met deze website, kunnen hiervoor meerdere oorzaken worden aangedragen, te weten:1 U heeft een verouderde
web-browser

Uw heeft een verouderde web-browser (bijv.: "Microsoft Internet Explorer" of "Netscape Navigator") die de 'nieuwe' technieken waar deze site gebruik van maakt niet ondersteunt. Dit probleem is te herkennen aan het feit dat sommige toepassingen van deze site niet werken. Zo kan het met de huidige versie van uw web-browser bijvoorbeeld onmogelijk blijken, de frames (kaders links rechts middenboven /-onder) van formaat te veranderen. Om dit uit te proberen gaat u met uw muis ergens op één van de grijze scheidingslijnen tussen twee 'frames' staan, en probeert de scheidingslijn mee te slepen terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Als het formaat van het frame wel veranderd, ondersteunt uw web-browser deze techniek wel. Ook kan het zijn dat zogenaamde 'Javascript-actions' niet functioneren. Voorbeelden hiervan zijn 'schermscrolling' naar boven en/of naar benenden (button met pijl naar boven, resp. naar beneden).

Als u web-browser deze techniek niet ondersteunt, is de enige echte oplossing eigenlijk om uw web-browser te updaten.

2 Uw monitor werkt op
een "te lage resolutie"

Dit probleem is te herkennen doordat de menu-knoppen links bijvoorbeeld, erg veel ruimte in beslag nemen, of doordat de bodemvondsten en andere afbeeldingen niet in het werkframe passen. Hierdoor houdt u vrij weinig ruimte over, om bijvoorbeeld afbeelding van bodemvondsten te kunnen bekijken. Verder werkt de site overigens wel.

Betreffende dit probleem hebben we naar een oplossing gezocht, en denken die te hebben gevonden door u de mogelijkheid te bieden om een andere frameset in te laden. Als u deze andere frameset in wilt laden activeer dan onderstaande link.

Andere frameset inladen

Om weer terug te keren vanuit deze frameset naar de oorspronkelijke, klikt u op het logo van onze site.

Ook kunt u voor een meer permanente oplossing kiezen, opdat ook andere websites beter draaien. In de handleiding van windows of in het helpmenu staat e.e.a. nader omschreven.

Bijzonderheden: Deze site werkt in ieder geval het best met een resolutie van: "1152 by 864 pixels" of evt. "1024 by 768 pixels".

Tenslotte nog een tip voor als u met 'Microsoft Internet Explorer' werkt: druk eens op de functietoets F11, en de werkruimte op uw scherm wordt aanzienlijk vergroot (nogmaals F11 en alles is weer bij het oude).

3 Flash-images worden
niet ondersteund

Dit kunt u zien doordat het frame rechtsboven (direct na het inladen van de website) een leeg veld laat zien. Ook zullen hierdoor enkele andere afbeeldingen onzichtbaar blijven. De reden voor dit probleem is dat enkele onderdelen van deze website zijn gemaakt met de applicatie 'Flash'. Dit is een programma waarmee animaties kunnen worden toegevoegd aan de site.

De animaties zullen pas werken nadat u 'Macromedia Shockwave Player' (deze applicatie is afdoende) heeft geinstalleerd of 'Macromedia Flash Player'. U kunt één van deze applicaties downloaden door erop te klikken. dit kunt u doen door de hyperlink uit de vorige regel aan te klikken. Aan het downloaden van 'Flash-player' zijn overigens geen kosten verbonden.

4 De schermopbouw
geschiedt te langzaam

Veelal ligt dit aan de snelheid van uw internet-verbinding, soms kan het ook zijn dat uw computer verouderd, en dus te langzaam is. U hoeft om dit probleem op te lossen natuurlijk niet gelijk een nieuwe computer te kopen, maar u dient wel wat meer geduld op te brengen. Eén troost de volgende keren dat u weer onze site bezoekt, zal e.e.a. reeds in uw computer zijn ingeladen, en zal het allemaal een stuk vlugger gaan. Dit zal echter niet het geval zijn als u de 'memory-cache file' van uw web-browser leegt, of als deze automatisch wordt opgeschoond na bijvoorbeeld een x-aantal dagen.

5 Het scherm wordt niet
volledig opgebouwd

Als bijvoorbeeld bepaalde buttons niet meer zichtbaar zijn, kan dit worden verholpen door "Refresh" te drukken (In MS Internet Explorer: F5).Groter lettertype:

Voor mensen die problemen hebben met het 'kleine' lettertype is het bij onze website mogelijk om het formaat hiervan aan te passen. Dit is een algemeen geldende instelling in uw browser, doch is deze mogelijkheid bij veel websites uitgeschakeld. Aangezien dit bij de diverse browsers anders is, volgen hieronder per browser de te verrichten handelingen.

Netscape Communicator:

Kies uit het pulldown-menu 'View':

'Increase Font' (fontsize groter), of evt. 'Decrease Font' (fontsize kleiner).
Voor een duidelijk resultaat, moet u deze handelingen meerdere malen achter elkaar uitvoeren.

Ook kunt u middels de shortcuts hiervoor werken, t.w.: CTRL + ] (fontsize groter) of CTRL + [ (fontsize kleiner).
Let er hierbij op dat u ook de + ingedrukt houdt.

Microsoft Internet Explorer:

Kies uit het pulldown-menu 'View':

'Text Size', gevolgd door 'Larger' of 'Largest' (fontsize groter).
Evt. 'Smaller' of 'Smallest' (fontsize kleiner).

Persoonlijke voorkeuren:

Onder deze kop kan t.z.t. voor wat smaakgebonden instellingen worden gekozen. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld een andere frameset, o.t.w. een andere lay-out. Inmiddels wordt hier al aan gewerkt.

Deze site werkt niet met:

- Microsoft Internet Explorer versie 3.x

Het melden van evt. problemen:

Natuurlijk worden wij graag op de hoogte gehouden van evt. problemen, die u ondervindt met deze website. Mocht u op problemen stuiten dan zullen we vanzelfsprekend proberen deze voor u op te lossen. Stuur ons dan s.v.p. even een E-mail door hier te klikken.

Gratis software waarmee uw problemen evt. opgelost
zouden kunnen worden (hyperlinks):

Macromedia Shockwave Player downloaden
Macromedia Flash Player downloaden
Macromedia Shockwave Player
Macromedia
Flash Player
lnternet ExplorerTerug naar het vorige schermNaar boven